Konstantynów Łódzki,ul .Dolna 17
tel. 603 640 976

Oferta



CEBULA PŁATKI

Cebula została sprowadzona do Europy z Azji Środkowej i stała się jednym z najpopularniejszych warzyw, stosowanym również jako przyprawa. Najwięcej uprawia się jej obecnie w Egipcie, Hiszpanii i na Węgrzech. Może być nie tylko składnikiem dań, ale równiez przyprawą do dań z mięsa i warzyw. Suszona cebula w płatkach jest świetnym rozwiązaniem dla uniknięcia konieczności obierania i krojenia warzywa, a po nawodnieniu osiąga dużo większą objętość. Susz ma łagodniejszy zapach, nie traci jednak nic w smaku.



CEBULA MIELONA

Cebula została sprowadzona do Europy z Azji Środkowej i stała się jednym z najpopularniejszych warzyw, stosowanym również jako przyprawa. Najwięcej uprawia się jej obecnie w Egipcie, Hiszpanii i na Węgrzech. Może być nie tylko składnikiem dań, ale równiez przyprawą do dań z mięsa i warzyw. Cebula mielona jest wygodna w przechowywaniu i użyciu - można ją dosypywać do potraw bez konieczności obierania i krojenia. Może być wykorzystywana jako przyprawa do marynat, zup, sosów, mięs. Mielony susz nie traci aromatu ani smaku.



CEBULA GRYS

Cebula została sprowadzona do Europy z Azji Środkowej i stała się jednym z najpopularniejszych warzyw, stosowanym również jako przyprawa. Najwięcej uprawia się jej obecnie w Egipcie, Hiszpanii i na Węgrzech. Może być nie tylko składnikiem dań, ale równiez przyprawą do dań z mięsa i warzyw. Cebula grys jest pokrojona w drobną kosteczkę i można ją z powodzeniem stosować jako przyprawę do większości potraw zamiast świeżej cebuli. Susz nie traci zapachu ani smaku, dzięki czemu może być długo przechowywany. Cebula suszona grys idealnie nadaje się m. in. do mięsa mielonego.



CEBULA SMAŻONA

Cebula została sprowadzona do Europy z Azji Środkowej i stała się jednym z najpopularniejszych warzyw, stosowanym również jako przyprawa. Najwięcej uprawia się jej obecnie w Egipcie, Hiszpanii i na Węgrzech. Może być nie tylko składnikiem dań, ale równiez przyprawą do dań z mięsa i warzyw. Suszona cebula smażona może być wykorzystywana jako przyprawa do potraw mięsnych, pieczeni, ziemniaków, hot-dogów, mięsa mielonego, ryb, zapiekanek.



CZOSNEK PŁATKI

Czosnek wywodzi się z Azji Środkowej i znany jest ludzkości od przeszło 5000 lat. Jego właściwości lecznicze zapewniły mu niezmierną popularność, a specyficzny aromat i smak sprawiły, że jest jedną z ważniejszych przypraw tak dal gospodyń domowych, jak i dla przemysły spożywczego (zwłaszcza wędliniarstwa). Czosnek suszony płatki może zastępować świeże warzywo. Nadaje się do sosów, pieczeni, dań mięsnych. Jest wygodny w użyciu i bardzo wydajny.



CZOSNEK GRANULOWANY

Czosnek wywodzi się z Azji Środkowej i znany jest ludzkości od przeszło 5000 lat. Jego właściwości lecznicze zapewniły mu niezmierną popularność, a specyficzny aromat i smak sprawiły, że jest jedną z ważniejszych przypraw tak dal gospodyń domowych, jak i dla przemysły spożywczego (zwłaszcza wędliniarstwa). Czosnek granulowany znakomicie nadaje się do sosów, zup, wędlin i kiełbas. Stosuje się go na skalę przemysłową w wędliniarstwie i produkcji marynat.



KOPER SUSZ

Koper stosowany był już 5000 lat temu przez Egipcjan. O ile kiedyś trktowany był jako roślina lecznicza, o tyle dziś stosuje się go już raczej tylko jako przyprawę. Suszony koper dłużej zachowuje smak i zapach. Wykorzystywany jest w produkcji twarogów i sosów oraz zup z papierka. W kuchni stosuje się go jako dodatek do ziemniaków i sałatek oraz dań mięsnych.



MARCHEW SUSZONA

Marchew jest rośliną uprawianą na całym świecie. Znana jest już od starożytności. Ma bardzo dobry wpływ na funkcjonowanie układu odpornościowego. Stosuje się ją jako składnik wielu potraw. W formie suszonej wykorzystywana jest w produkcji zup z papierka, wszelkich gotowych dań i sosów. Dłużej zachowuje smak, dzięki czemu dobrze nadaje się do wykorzystania w przemyśle spożywczym.



PIETRUSZKA SUSZONA

Pietruszka pochodzi z krajów śródziemnomorskich, ale jej uprawa upowszechniła się w wielu miejscach na świecie. Jej najczęstszym zastosowaniem jest przyrpawianie zup (również na skalę przemysłową - zupek i dań z papierka). Suszona pietruszka dłużej zachowuje smak i aromat, dlatego jest cenna dla przemysłu spożywczego. Przyprawia się nią m. in. sery i sosy.



POR SUSZONY

Por jest warzywem znanym już w starożytności, stosowanym zwłaszcza w kuchni włoskiej. Dziś używa się go jako składnik wielu potraw, zwłaszcza zup i sałatek. W formie suszonej znalazł zastosowanie w przemyśle spożywczym (bardzo długo zachowuje smak i aromat). Wraz z suszoną marchwią, selerem i pietruszką wykorzystywany jest jako składnik gotowych dań i potraw z papierka.



SELER SUSZONY

Seler znany był już w starożytności, jednak wykorzystywano go głównie w celach dekoracyjnych. Dziś jest jednym z najważniejszych ważyw jadalnych. Zaliczany jest do włoszczyzny wraz z marchwią, pietruszką i porem. W przemyśle spożywczym używa się suszonego selera m. in. w produkcji dań z papierka. Pasuje doskonale do zup.

Oferta
Kontakt
MAGDAL
Aldona Ciecierska

Adres:
95-050 Konstantynów Łódzki, ul .Dolna 17

tel. 603-640-976
email:biuro@magdalprzyprawy.pl

Mapa dojazdu:

Copyright © Magdal - Projekt, realizacja i opracowanie tekstów -Agencja Informatyczno Reklamowa Dux - Promotion
stat4u